Web Analytics Made Easy - Statcounter

فرزانه فخریان در گفت‌وگو با خبرنگار فرهنگی ایرنا درباره مقایسه نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران با نمایشگاه‌های کتابی که در منطقه غرب آسیا برگزار می‌شود، اظهار داشت: فکر می‌کنم باید نمایشگاه‌های غرب آسیا و اطراف خودمان را جدا از سایر نمایشگاه‌ها در نظر بگیریم، زیرا این رویدادها فروش محور هستند و اساساً فضای تبادل حق نشر، رفتار حرفه‌ای صنعت نشر و اقتصاد نشر در آن‌ها جریان زیادی ندارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بیشتر اساس فکر و برنامه‌ریزی آن‌ نمایشگاه‌ها در حضور مخاطب و فروش محصول فرهنگی (کتاب) است. آن نمایشگاه‌ها خیلی سراغ بخش حرفه‌ای نشر و اقتصاد نشر نیستند، اقداماتی که در نمایشگاه‌های حرفه‌ای اروپایی شاهد آن‌ها هستیم در نمایشگاه‌های منطقه تحقق نمی‌یابد.

مدیر کارگزاری ادبی ناکتا با بیان اینکه نمایشگاه کتاب بغداد از نظر شکلی به شدت شبیه نمایشگاه تهران است، ادامه داد: به‌خصوص مکان نمایشگاه کتاب بغداد شبیه محل برگزاری نمایشگاه‌های بین‌المللی است. در این سالن‌ها همانند فضای فروشگاهی که در نمایشگاه کتاب داریم، مردم قدم می‌زنند و کتاب می‌خرند. این نمایشگاه هم مانند نمایشگاه کتاب تهران فقط در عنوانش به نام مردم برگزار می‌شود.  

به گفته فخریان، نمایشگاه کتاب بغداد مکان بزرگی نیست و ناشران در آن به‌صورت حرفه‌ای شرکت نکردند تا جایی که برخی از غرفه‌های نمایشگاه کتاب بغداد مانند انباری است که در آن کتاب عرضه می‌شود. مسئولان آن غرفه‌ها کتاب‌ها را روی‌هم چیده بودند. هدفشان از شرکت در آن نمایشگاه، حضور در آن فضا بود.

فخریان در مقایسه نمایشگاه بین‌الملل کتاب تهران با نمایشگاه کتابی که در کشور عمان برگزار می‌شود، بیان کرد: نمایشگاه کتاب عمان به دلیل همه‌گیری کرونا با مقداری تأخیر در اسفندماه و به دلیل شرایط اقتصادی این کشور، در فضای بهتر و بزرگ‌تری نسبت به نمایشگاه کتاب عراق برگزار شد. ناشران عرب منطقه از مصر، لبنان، سوریه و عراق در این رویداد حضور داشتند و فضا شرایط حرفه‌ای‌تری داشت. 

در بخش بین‌الملل نمایشگاه کتاب باید برنامه داشته‌باشیم

فخریان با تاکید بر اهمیت اقداماتی که در بخش بین‌المللی نمایشگاه کتاب انجام می‌شود، بیان کرد: غرفه داشتن و حضور ایستا در این نمایشگاه‌ها مطرح نیست. باید از نظر محتوایی برنامه داشته‌باشیم و بدانیم که اگر می‌خواهیم در نمایشگاه کتاب عراق یا عمان شرکت کنیم، با چه برنامه‌هایی به این نمایشگاه‌ها می‌رویم. آیا قرار است در آن نمایشگاه نشست یا رویداد کتاب‌خوانی برگزار کنیم؟ باید مشخص باشد که مخاطبان، کدام گروه سنی هستند؟ یا قرار است به‌ صورت دقیق قراردادهای حقوقی با افراد فعال در حوزه نشر داشته‌ باشیم؟

به گفته فعال حوزه نشر بعد از مشخص‌شدن مسائل و برنامه‌ها در نمایشگاه‌های بین‌المللی است که مسئولان می‌توانند برای شرکت در آن برنامه‌ریزی کنند.

او ادامه داد: در حالی در نمایشگاه‌های خارجی شرکت می‌کنیم که برای آن برنامه خاصی نداریم و فقط کتاب‌ها را در آن فضا عرضه می‌کنیم. حتی در نمایشگاه کتاب بغداد شاهد ارائه کتاب‌هایی در غرفه ایران بودیم که از دیگر زبان‌ها به فارسی ترجمه شده‌ بود. نمی‌دانم که هدف مسئولان از این کار دقیقا چه بود.

فخریان در ارائه راهکار برای نتیجه‌بخش بودن اقداماتی که برای شرکت در نمایشگاه‌های بین‌المللی دیگر کشورها انجام می‌شود، توضیح داد: اگر دولت و نهادهای دیگر شروع به فعالیت در حوزه بین‌الملل می کنند، باید برنامه مشخص و مدونی را در ابتدای هر فصل و کاملا روشن و دقیق اعلام کنند که قرار است در آن نمایشگاه چه‌کاری انجام دهند.

مدیر کارگزاری ادبی ناکتا افزود: اقدامات بین‌المللی توسط نهادهای نظارتی و افرادی که این حوزه را دنبال می‌کنند، باید ارزیابی شود. اما هنوز هم چنین مساله‌ای وجود ندارد. نمی‌دانیم شرکت در نمایشگاه کتاب دیگر کشورها چه فایده‌ای برای ما داشته‌است جز اینکه خود را در این عرصه نشان دهیم و حاضری بزنیم.

فضای نشر دارای ساختار و متخصص نیست

فخریان با تاکید بر اینکه بخش بین‌الملل در فضای نشر ایران حرفه‌ای نیست، بیان کرد: فضای نشر دارای ساختار و تخصص نیست. در بزرگ‌ترین و مهم‌ترین نشرهای ایران، به‌خصوص در نشر دولتی یا نیمه‌خصوصی که سال‌ها است فعالیت می‌کنند، حوزه بین‌الملل بخش قدرتمندی نیست. تا زمانی که برای نمایشگاه‌های بین‌المللی برنامه‌ریزی نکنیم و نتایج آن را مورد بررسی قرار ندهیم، نمایشگاه کتاب تهران همچنان فروشگاه می‌ماند.

او با ارائه راهکارهایی که نمایشگاه‌های بین‌المللی برای جداکردن بخش فروش از فعالیت نمایشگاهی انجام داده‌اند، گفت: برای مثال نمایشگاه کتاب فرانکفورت در روزهای نخست به‌منظور مذاکره و تبادل رایت میان ناشران برگزار می‌شود و فقط در دو یا سه روز پایانی این نمایشگاه، کتاب‌ها به فروش می‌رسد. مردم فقط در روزهای پایانی از نمایشگاه بازدید می‌کنند و سایر روزها بیشتر به فعالان حوزه نشر اختصاص دارد. نمایشگاه کتاب شارجه در امارات هم فعالیت خود را در دو بخش جدا کرده‌ است. در ایران هم باید قوانینی برای جداکردن بخش فروشگاهی و نمایشگاهی این رویداد فرهنگی در نظر بگیریم.

این فعال حوزه نشر و ادبیات ادامه داد: باید شرایط خود را کشف و بر اساس آن برنامه‌ریزی کنیم. خیلی از مقایسه‌ها برای ما درس‌آموز هستند. باید بررسی کنیم که چگونه می‌توانیم به فضای تخصصی نشر برسیم، رویدادی که در آن به مسائل صنعتی نشر پرداخته شود. در اینجا مخاطبان ما یعنی مردم عادی، دنبال خرید کتاب و تخفیف نیستند و قرار است در آن نمایشگاه درباره فرآیند تولید و بازارسازی کتاب صحبت شود.

برچسب‌ها وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سوریه لبنان نمایشگاه کتاب سی و سومین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران خاورمیانه نمایشگاه بین المللی کتاب تهران مصر عراق عمان

منبع: ایرنا

کلیدواژه: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سوریه لبنان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سوریه لبنان نمایشگاه کتاب سی و سومین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران خاورمیانه نمایشگاه بین المللی کتاب تهران مصر عراق عمان نمایشگاه های بین المللی نمایشگاه کتاب بغداد نمایشگاه بین الملل نمایشگاه کتاب بین المللی کتاب آن نمایشگاه برگزار می شود برنامه ریزی کتاب تهران حوزه نشر حرفه ای کتاب ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۱۷۱۱۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عرضه ۶ عنوان کتاب جدید درباره حاج قاسم سلیمانی در نمایشگاه بین المللی کتاب تهران

انتشارات «مکتب حاج قاسم» با ٦ عنوان اثر جدید، در سی و پنجمین دوره نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران حضور خواهد داشت.

به گزارش گروه استان‌ها خبرگزاری دانشجو به نقل از روابط عمومی بنیاد مکتب حاج قاسم، سی و پنجمین دوره نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران از چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت‌ماه با حضور صد‌ها ناشر داخلی و خارجی به طور رسمی در محل مصلی تهران آغاز به کار خواهد کرد و انتشارات مکتب حاج قاسم نیز برای سومین سال پیاپی و با عرضه ده‌ها عنوان کتاب و همچنین معرفی شش عنوان اثر تازه منتشرشده، در نمایشگاه کتاب تهران حاضر خواهد شد.

کتاب «باران گرفته است» به قلم «احمد یوسف زاده» ازجمله عناوینی است که امسال برای اولین‌بار در نمایشگاه کتاب تهران تقدیم مخاطبان خواهد شد.

 نویسنده در این کتاب ۲۳۲ صفحه‌ای، با زبانی ساده و صمیمی، از زندگی و آداب و رسوم عشایر گشاده‌دستی می‌نویسد که زیر آسمان روستای «قنات ملک» کرمان و هم‌جواری زادگاه حاج قاسم سلیمانی زندگی می‌کنند و با روایات ناب و دست اول، خواننده را به روز‌های دوران کودکی تا نوجوانی و بالندگی حاج قاسم می‌برد.

«همراه ما بود» از دیگر آثار جدید نشر مکتب حاج قاسم در نمایشگاه سی و پنجم است، کتابی حاوی مجموعه سخنرانی‌ها و مصاحبه‌های «سید حسن نصرالله» دبیر کل حزب‌الله لبنان از بیست سال رفاقت و همرزمی با حاج قاسم سلیمانی است که بعد از شهادت ایشان ایراد و توسط «سید حسین مرکبی» گردآوری و ترجمه شده است.

عنوان دیگری که روی میز تازه‌های نشر مکتب حاج قاسم قرار گرفته، کتاب «بچه‌های حبیب» است. 

«نازنین قنبری» تلاش کرده در صفحات این کتاب مجموعه خاطرات رزمندگان گردان‌های اطلاعات عملیات و تخریب لشکر ۴۱ ثارالله از فرمانده شهید حاج قاسم سلیمانی را برای مخاطب روایت کند؛ خاطراتی که یکسوی آن جاذبه فرمانده است و قدرت میدان‌داری‌اش و سوی دیگر شرح روحیه شوخ‌طبع و مهربان و در عین حال سیره عابدانه حاج قاسم سلیمانی.

«این خانه فروشی نیست» نوشته «مهدیه داوودی» کتاب چاپ اولی نشر مکتب حاج قاسم که در نمایشگاه کتاب امسال است.

این کتاب با تصاویر مستند «سعید فرجی»، روایتی از ۸۴ روز مقاومت جانانه مردم شهر «آمرلی» عراق در برابر محاصره ۳۶۰ درجه داعش را به تصویر می‌کشد، مقاومتی که با حضور به موقع سردار سلیمانی و طراحی یک عملیات دقیق و هوشمندانه، به آزادسازی شهر و بیرون راندن اشغالگران داعش انجامید.

«طبقه‌بندی موضوعی سخنرانی‌های شهید سلیمانی» دیگر کتابی است که امسال برای نخستین بار در نمایشگاه کتاب تهران عرضه خواهد شد. 

این کتاب دربرگیرنده مجموعه سخنرانی‌های شهید حاج قاسم سلیمانی است که طبقه‌بندی سخنرانی‌ها بر اساس موضوعات مهم و پرتکرار همچون شهادت و … و میسر نمودن امکان مطالعه برش‌های کوتاهی از یک یا چند سخنرانی درباره موضوعی واحد، این اثر را به یکی از بهترین و جامع‌ترین کتاب‌ها برای شناخت و پژوهش پیرامون شخصیت آن سردار والامقام تبدیل نموده است.

مجموعه دوجلدی «جهت» از دیگر آثاری است که در لیست تازه‌های نشر مکتب حاج قاسم قرار گرفته است.

جلد نخست کتاب به سخنرانی سردار سلیمانی در جمع فرماندهان سپاه؛ به همراه موخره‌ای بر این سخنرانی اختصاص دارد، که درست چندماه پیش از شهادت وی ایراد شده و برای نخستین بار در قالب این کتاب منتشر شده است.

سخنرانی حاج قاسم در جمع ائمه جماعت نیز موضوع جلد دوم کتاب است. 
این سخنرانی با موخره‌ای از «سبحان جدیدساز» تبیین شده است.

دیگر خبرها

  • عرضه ۶ عنوان کتاب جدید درباره حاج قاسم سلیمانی در نمایشگاه بین المللی کتاب تهران
  • نمایشگاه کتاب را در قاب سیما دنبال کنید
  • ویژه‌برنامه نمایشگاه کتاب شبکه امید/ «نورا» به آنتن نوجوان رسید
  • اعلام ویژه‌برنامه‌های مرتبط با «نمایشگاه بین‌المللی کتاب» در تلویزیون
  • آماده سازی مصلی تهران برای برگزاری نمایشگاه بین المللی کتاب تهران
  • برنامه‌های کانون در سی‌وپنجمین نمایشگاه کتاب تهران اعلام شد
  • انتشارات خط مقدم با ۷۰عنوان به نمایشگاه کتاب می‌آید
  • نشست خبری سی و پنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران
  • حضور ۶۰ ناشر خارجی در نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران
  • هزاره ققنوس با ۸۰۰ عنوان کتاب به مصلی می‌آید