Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیر انتشارات «شمع‌ومه» با تاکید بر اینکه نمایشگاه تهران جرئی از نمایشگاه‌های بین‌المللی دنیا است و باید معنی حرفه‌ای‌تر به آن بخشیده شود، خواستار استفاده از تجربیات مسئولان و کارشناسان قدیمی در این حوزه شد.

به گزارش خبرنگار کتاب ایران اکونومیست، یکی از ویژگی‌های مهم و منحصر به فرد نمایشگاه‌ بین‌المللی کتاب تهران، در میان سایر نمایشگاه‌های کتابی که در ایران برگزار می‌شود، ابعاد بین‌المللی آن است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بعد از دو سال که نمایشگاه کتاب به شکل مجازی برگزار شد، جنبه‌های بین‌المللی سی‌وسومین نمایشگاه کتاب که از تاریخ ۲۱ تا ۳۱ اردیبهشت برگزار می‌شود، از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

افشین شحنه‌تبار  مدیر انتشارات شمع‌ومه در گفت‌وگو با خبرنگار ایران اکونومیست، درباره اقداماتی که تا دو هفته مانده به برگزاری سی‌وسومین نمایشگاه بین‌المللی کتاب برای فعالیت در این حوزه انجام شده‌است، گفت: تا این لحظه هنوز هیچ برنامه مدونی از موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران و مسئولانی که متولی نمایشگاه کتاب هستند، درباره برنامه‌هایی که می‌توانیم در این نمایشگاه اجرا کنیم، اعلام نشده‌است. در حوزه بین‌الملل فقط بخش مجازی نمایشگاه کتاب فعال است.  

انتشارات شمع‌ومه در دوره‌هایی که نمایشگاه به شکل حضوری برگزار می‌شد، در بازار نشر و رایت سنتر، فعالیت زیادی داشت. شحنه‌تبار درباره اختصاص فضا به فعالان حوزه بین‌المللی در نمایشگاه بیان کرد: هنوز مشخص نیست که آیا فضای فیزیکی به  اقدامات بین‌المللی اختصاص داده می‌شود یانه؟ همچنین مشخص نیست ناشران و آژانس‌های ادبی می‌توانند چه اقداماتی در بخش بین‌الملل داشته‌باشند. وقتی از مسئولان سوال می‌کنیم هنوز برنامه مسئولان مشخص نشده‌است.

امیدوارم تا یک هفته مانده به نمایشگاه این مسائل مشخص شود

شحنه‌تبار با تاکید بر اینکه برای دعوت از ناشران و فعالان نشر در حوزه بین‌الملل باید ماه‌ها قبل برنامه‌ریزی و به آن‌ها اطلاع‌رسانی شود، ادامه داد: هیچ سالی تا این اندازه فضا نامشخص نبود. به همین دلیل نمی‌توانیم برای نشست‌های نمایشگاه و جلسه‌ها با ناشران خارجی برنامه‌ریزی کنیم. تغییرات و اظهارنظرهایی که درباره مکان برگزاری نمایشگاه بین‌المللی کتاب اتفاق افتاد، رویدادهای نادری بود، زیرا نمایشگاهی به بزرگی و اعتبار نمایشگاه بین‌المللی کتاب باید ماه‌ها قبل از برگزاری، برنامه‌ریزی دقیق داشته‌باشد و آن را رسانه‌ای کند.

او افزود: امیدوارم تا یک هفته مانده به نمایشگاه این مسائل مشخص شود. البته یک هفته مانده به برگزاری نمایشگاه بین‌المللی کسی نمی‌تواند از مهمان خارجی برای حضور در نمایشگاه دعوت کند، زیرا دعوتنامه به غیرایرانی‌ها باید حداقل ۶ ماه قبل از زمان برگزاری نمایشگاه کتاب فرستاده‌شود.

به گفته مدیر انتشارات شمع‌ومه، برنامه نمایشگاه‌های بین‌المللی بزرگ مانند نمایشگاه کتاب فرانکفورت از سال قبل به صورت دقیق و کامل مشخص است. در چنین نمایشگاه‌هایی محل غرفه‌ها، نشست‌ها و جلساتی که میان ناشران و فعالان برگزار خواهدشد، کاملا مشخص است و طبق برنامه‌ریزی  دقیق جلو می‌رود.

اجاره غرفه  فعلا مختص ناشران داخلی است

مدیر انتشارات شمع‌ومه تشدید برخی از مشکلات در برگزاری نمایشگاه حضوری کتاب را به دلیل وقفه دوساله در برگزاری این نمایشگاه اعلام کرد و افزود: این مشکلات در سال‌های قبل هم وجود داشته‌است و تشدید آن را می‌گذاریم روی اینکه نخستین دوره برگزاری نمایشگاه کتاب بعد از همه‌گیری بیماری کرونا است. اجاره غرفه  فعلا مختص ناشران داخلی است. البته صحبت‌هایی شده‌است که می‌خواهند غرفه‌هایی را به برخی از سفارتخانه‌ها هم تخصیص بدهند. برای مثال درارتباط با نشر شاهنامه با سفارت مکزیک در ارتباط هستم، آن‌ها هم مستاصل مانده بودند که آیا غرفه‌ای به آن‌ها داه می‌شود و نمی‌دانستند که چه نوع برنامه‌هایی می‌توانند داشته‌باشند.

به گفته شحنه‌تبار نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران جای آزمون و خطا نیست، نمایشگاهی که ۳۲ دوره از آن گذشته است قاعدتا باید حرفه‌ای‌تر پیش برود. البته این اتفاق در دیگر کشورها هم اتفاق می‌افتاد و تعدادی از نمایشگاه‌های بین‌المللی چند ماه مانده به برگزاری آن‌ها، به دلیل همه‌گیری کنسل شدند. این در حالی است که در ایران عکس این مسائل مطرح است و با اینکه به زمان برگزاری نمایشگاه‌بین‌المللی نزدیک می‌شویم، هنوز برنامه‌های این نمایشگاه مشخص نیست.

وی افزود: بین‌المللی بودن نمایشگاه به معنی این نیست که چند ناشر خارجی در این نمایشگاه غرفه داشته‌باشند یا اینکه چند جلد کتاب خارجی در آن فروخته شود. بلکه باید فضایی برای تبادل رایت فراهم شود، داد و ستدهای حقوق مادی و معنوی اثر در آن رد و بدل شود. نمایشگاه تهران جرئی از نمایشگاه‌های بین‌المللی دنیا است و باید معنی حرفه‌ای‌تر به آن ببخشیم.

هنوز تقویم بین‌المللی دقیقی در حوزه نشر نداریم             

مدیر انتشارات شمع‌ومه با تاکید بر لزوم توجه به تجربیات کارشناسان و مسئولانی که سال‌ها در حوزه بین‌الملل فعالیت کردند، افزود: کنار گذاشتن افراد باتجربه‌ای که سال‌ها در این فضا فعال بودند، خلایی به وجود می‌آورد. با توجه به تجربه سال‌های گذشته به خصوص یک دهه پیش، می‌توانستیم عملکرد حرفه‌ای در بخش بین‌الملل نمایشگاه کتاب داشته‌باشیم، این درحالی است که هنوز تقویم بین‌المللی دقیقی در حوزه نشر نداریم و فقط شنیدم که در نمایشگاه فرانکفورت امکان حضور داریم.

به گفته شحنه‌تبار برای جبران عقب‌ماندگی چندین دهه‌ای ادبیات ایران، نیاز به حضور جدی‌تر در فضای بین‌الملل است.

وی افزود: موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران باید برنامه دقیق یکساله ارائه دهد، تا ناشر بتواند برای آن برنامه‌ریزی کند. وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی باید دقیق‌تر و جدی‌تر در این موضوع فعال باشد و گرنه زحمت‌های این سال‌ها نادیده گرفته می‌شود.

  منبع: خبرگزاری ایرنا برچسب ها: نمایشگاه مجازی کتاب تهران ، نمایشگاه کتاب ، قرارداد بین المللی

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: نمایشگاه مجازی کتاب تهران نمایشگاه کتاب قرارداد بین المللی نمایشگاه بین المللی کتاب نمایشگاه های بین المللی برگزاری نمایشگاه حوزه بین الملل نمایشگاه کتاب هفته مانده برنامه ریزی شحنه تبار حرفه ای سال ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۸۹۷۷۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ویژه‌برنامه نمایشگاه کتاب شبکه امید/ «نورا» به آنتن نوجوان رسید

به گزارش خبرگزاری به نقل از روابط‌عمومی برنامه، ویژه‌برنامه «نورا» به تهیه‌کنندگی علیرضا صادقی، همزمان با آغاز سی و پنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران با موضوع کتاب و کتابخوانی از چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت الی شنبه ۲۹ اردیبهشت از شبکه امید پخش می‌شود.

ویژه‌برنامه «نورا» برای دومین سال متوالی با رویکرد ترویج کتابخوانی و از محل نمایشگاه بین‌المللی کتاب با طراحی جدید و به عنوان ویژه‌برنامه نمایشگاه کتاب شبکه امید روی آنتن این شبکه می‌رود.

«نورا» با اجرای سینا هوشمندی و سردبیری سیده مریم موسویان همزمان با آغاز نمایشگاه کتاب هر روز از ساعت ۱۹ الی ۲۰ روی آنتن شبکه امید می‌رود.

ویژه‌برنامه نمایشگاه کتاب شبکه امید در ۱۰ قسمت به بررسی موضوعات مختلف در حوزه کتاب پرداخته و برای مخاطب نوجوان تهیه شده است. این برنامه علاوه بر معرفی بخش های مختلف سی و پنجمین نمایشگاه کتاب، به موضوعاتی نظیر چرا باید کتاب بخوانیم، معرفی کتاب، چه کتاب‌هایی نخوانیم و بررسی حلقه‌های کتابخوانی سراسر کشور می‌پردازد، همچنین گفت‌وگو با نوجوانان کتاب‌خوان، نویسندگان و ناشران شناخته شده و فعال در حوزه کتاب از محورهای این برنامه تلویزیونی است.

سی و پنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، همزمان در ۲ بخش حضوری و مجازی با شعار «بخوانیم و بسازیم» از چهارشنبه ۱۹ تا شنبه ۲۹ اردیبهشت در مصلی تهران برگزار می‌شود، این نمایشگاه بزرگترین اجتماع فرهنگی مردم ایران حول محور دانش، آگاهی و کتاب محسوب می‌شود.

کد خبر 6099284 سید امیر شایان حقیقی

دیگر خبرها

  • تعرفه‌های پستی نمایشگاه مجازی کتاب اعلام شد
  • نمایشگاه کتاب را در قاب سیما دنبال کنید
  • ویژه‌برنامه نمایشگاه کتاب شبکه امید/ «نورا» به آنتن نوجوان رسید
  • اعلام ویژه‌برنامه‌های مرتبط با «نمایشگاه بین‌المللی کتاب» در تلویزیون
  • آماده سازی مصلی تهران برای برگزاری نمایشگاه بین المللی کتاب تهران
  • انتشارات خط مقدم با ۷۰عنوان به نمایشگاه کتاب می‌آید
  • تحقق عدالت فرهنگی با فروش هم‌زمان حضوری و مجازی در نمایشگاه کتاب
  • آماده حمایت جدی از ناشران و مخاطبان این حوزه هستیم
  • نشست خبری جشنواره کتاب در حال برگزاری است
  • جزئیات برگزاری نمایشگاه کتاب تشریح شد